Sportmasszázs 

Talán a legnagyobb előnye a sportmasszázsnak, hogy segít megelőzni és kezelni a sporttal kapcsolatos sérüléseket.
Enyhíti az izomfeszültséget illetve a sportesemény utáni gyulladásokat valamint segít a sportolás, mozgás előtti bemelegítésben amatőr és profi sportolók esetében egyaránt.

Az, hogy ezt a masszázs típust vagy technikát sportmasszázsnak hívják nem azt jelenti, hogy csak és kizárólag profi sportolók kaphatják. Kortól és nemtől függetlenül mindenkinek ajánlott, bármely intenzívebb mozgás megkezdése előtt vagy után az izmok bemelegítésére, a keringés felgyorsítására illetve a nyújtó, lazító gyakorlatok és fogások révén az izmok rugalmasabbá tételére.

Hagyományos értelemben a sportmasszázs több nyújtó és lazító fogást tartalmaz, melynek révén az izom rugalmassága jelentős mértékben növelhető.
Néhányan úgy gondolják, hogy a sportmasszázs az egy nagyon mély és fájdalmas technika. Ez nem igaz, mert mi a nyomás erősségét az ön izomzatának és érzékenységének megfelelően alkalmazzuk.

A fent említetteken kívül a sportmasszázs előnyeit még a következőképpen élvezhetik az atléták és sportolók:


Esemény előtti masszázs (sportolás előtti masszázs) :

Ez segíti önt felkészíteni a sporteseményre. Általában egy rövid, élénkítő hatású kezelés, amelynek időtartama kb. 15-20 perc. Sportolás előtt körül-belül 1 órával ajánlott az izmok bemelegítésére.

Esemény utáni masszázs (sportolás utáni masszázs) :

Ez egy nyugtatóbb és pihentetőbb jellegű masszázs technika. Célja csökkenteni az izomfájdalmat és izomfeszültséget,
eloszlatni a sportolás során keletkezett tejsavat és csökkenteni a gyulladást. Ez a masszázs típus elősegíti a vér és az oxigén zavartalan áramlását illetve az anyagcsere termékek gyorsabb és hatékonyabb eltávolítását.

Manapság a sportolók sportteljesítményük növelése céljából egyre nehezebb és keményebb edzésmunkát végeznek, így a szigorú edzésmunka hatására egyre nő a sérülés veszélye is. Az izmok túlfeszítettsége, terhelése az izmok, szalagok és inak meghúzódásához illetve súlyosabb esetben elszakadásához is vezethet.

Sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni az eleinte még enyhén jelentkező kisebb fájdalmakat, jeleket, melyek egy súlyosabb sérülés előjelei is lehetnek.

A sportmasszázsnak pont az a lényege, hogy ezeket a sérüléseket megelőzze és egy rugalmasabb és jobb
vérkeringésű izomzatot hozzon létre, mellyel könnyebben és hatékonyabban tudja a különböző mozgásokat illetve sportmozgásokat elvégezni.


Masszázs főoldalra a sportmasszázs oldalról   Svédmasszázs  Aromaterápia