Bachvirágterápia

Egyszerű és természetes gyógymód,amely során Dr.Bach angol orvos által rendszerezett növényi elixíreket használunk lelki nehézségek, stressz és életkrízisek leküzdésében. Például: félelem,depresszió,pánik,indulatok, alvászavar, nyugtalanság, önbizalomhiány,érzelmi traumák, levertség, visszahúzódás, stb.

Dr. Edward Bach észrevette, hogy bizonyos növényeknek a rezgése megfelel az adott lelki problémák rezgésével. Ezért a homeopátiában is használt „hasonlót a hasonlóval” elvet használta módszerének kidolgozásakor.

Mégpedig, ha egy rezgés egy azonos frekvenciájú, de ellentétes fázisú rezgéssel találkozik, a két rezgés kioltja egymást. Így a meglévő lelki diszharmóniánk rezgésével azonos frekvenciájú, de ellentétes fázisú rezgést bocsátva megszűnnek érzelmi problémáink.

A Bach-virágterápia tehát lelki, érzelmi szinten ható gyógymód, egy oki terápia, ami nem a testben kialakuló tüneteket kezeli, hanem a tünetek kialakulásáért felelős lelki diszharmóniát szünteti meg.

Ezek az anyagok tehát nem hatóanyag elvű gyógyszerek, hanem a lélekre ható virágeszenciák, amikre addig van szükségünk, amíg a problémát önmagunkban fel nem oldjuk. A terápia fő célja, hogy az embert önismerethez segítse, rámutasson tévedéseire, és hogy visszaadja lelki harmóniáját.

Bachvirágterápia oldalról masszázs főoldalra